2019 | Llargmetratge documental
Dirigit per Ventura Durall
Produït per Nanouk Films

El documental es planteja i reflexiona sobre com haurien de ser l’escolarització, l’ensenyament i especialment l’aprenentatge en un món complex que canvia amb tanta rapidesa, i ho fa tant a nivell teòric com a nivell pràctic, en aquest cas a Catalunya, en l’àmbit de transformació d’una escola i d’un sistema educatiu.

Es tracta d’un film coral, que dona veu als principals experts mundials i locals amb una visió holística de l’educació, alhora que fa un seguiment de dos processos que pretenen una revolució educativa. Inspirada en la naturalesa de l’aprenentatge de la OCDE i en els principis de la UNESCO, aquesta revolució està sent impulsada per Escola Nova 21, una entitat que es proposa catalitzar les iniciatives de canvi educatiu existents de la mà de les escoles que han estat liderant propòsits de canvi i d’innovació. En un període de tres anys, es pretén generar un nou ecosistema educatiu avançat, que creixi i ajudi a canviar el conjunt del sistema, millorant-ne la fonamentació i el treball. La part autoral del film la trobem en aquest seguiment i en el diàleg que s’establirà entre els testimonis dels experts i aquests processos focalitzats en personatges concrets.

El documental persegueix acompanyar de primera mà els protagonistes d’aquesta revolució alhora que es planteja les preguntes, dubtes i inquietuds que van sorgint al llarg del procés en els diferents actors. I els diferents actors som tots nosaltres. Pares, mares, alumnes, ex-alumnes…. tots aquells que ens preocupem per quin tipus d’educació haurien de rebre els nostres infants i nens. En definitiva, tots aquells que ens plantegem (tant a nivell particular com a nivell de comunitat) com volem que sigui la societat del futur.

Restos de cosas
L'homme, le cheval et la dame
Published on: 25 October 2017