2019 | Cortometraje | Ficción
Dirigido por Carla Linares
Producido por Nanouk Films

Encara que a fora sigui estiu i la calor seca ho ompli tot d’insectes que fan soroll, els murs gruixuts del convent mantenen humit i silenciós l’interior. Tot just arriba el sol i fa olor de detergent i castedat.

La rutina és sempre la mateixa: es renta la roba, es cuina i es neteja. Les germanes ho netegen tot. També conreen pastanagues. Enmig del jardí ressec, les germanes conreen vida; tenen un hort. Sor Irene és l’encarregada de recollir les pastanagues de l’hort i preparar-les per dinar.

Un matí, mentre Sor Irene està a la cuina netejant i ordenant per mides les pastanagues, una d’elles no queda mai alineada, es rebel·la. En aquest moment alguna cosa comença a despertar a l’interior de Sor Irene i, la necessitat de seguir els seus impulsos és més gran.

Sor Irene comença un camí de reconnexió amb el seu cos i del despertar de la seva sexualitat a través de la natura. Però per Sor Irene donar-se el permís de sentir implica deslligar l’status quo en què viu.

Una tarda comença a ploure i en l’estenedor hi ha roba neta impol·luta. Les germanes, surten corrent a la per evitar el desastre. Es mouen a l’uníson com si fossin un banc de peixos. Recullen els llençols i entren dins. Sor Irene s’ha despistat observant el fang que s’ha format amb la pluja. Un dels llençols que subjectava cau a terra i es taca. Totes les germanes estan sota cobert, observant-la. Si recull el llençol també ella es tacarà de fang. Si es taca de fang, llavors pot passar qualsevol cosa.

L'omissió de la família Coleman
OJOS NEGROS
Published on: 11 March 2019
Publicat per Marc Roca