2014 | Documental TV | 40′
Produït per Nanouk Films i la Fundació LaCaixa, amb el suport de Temporada Alta i l’Ajuntament de Salt
Direcció de l’obra i dramatúrgia per Àlex Rigola
Dirigit per Salvador Sunyer

Veure online

Àlex Rigola dirigeix ​​aquest projecte de teatre comunitari inclòs en el programa d’Art per a la Millora Social de l’ Obra Social ” la Caixa “. El muntatge té per objectiu promoure l’ ús de l’art i la cultura com a eines de transformació social. Consisteix en un recorregut, un viatge físic i virtual, on els espectadors són alhora observadors i participants i els actors joves immigrants de Salt.

Migranland és un documental, “amb la diferència que, en aquest document, tens els protagonistes, les persones, davant teu, a tocar”.
Àlex Rigola – DIRECTOR BIENNALE VENEZIA

A Migranland, pateixes perquè comparteixes, perquè no observes el documental des del sofà de casa sinó arran dels qui pateixen. És això un espectacle? Servirà perquè l’entitat financera adquireixi una marca de prestigi social? Tenim dret a observar, a aplaudir, a emocionar-nos, a conèixer la vida dels que s’amaguen per sobreviure, nosaltres, que tendim a fer veure que no hi són? Si ells es fan invisibles, nosaltres reblem el clau. Totes aquestes preguntes hi són. Hi han de ser. I no obstant això també hi ha tres hores de vida, d’autenticitat, de fiblada. És lícit i necessari preguntar (preguntar-nos) què fer després d’haver vist Migranland.
Josep Maria Fonalleras – EL PERIODICO

Les dues vides d’Andrés Rabadán
El Somriure Amagat
Published on: 25 febrer 2015
Posted by: Sergi Cameron