2010 | Llargmetratge | Documental musical | 71′
Dirigit per Raúl Cuevas
Produït per Nanouk Films i La Gran Evasió amb la participació de TVC, PopArb Festival i Houston Party Records

La pel·lícula mostra el procés de creació entre el cantant de folk americà Will Johnson (Centro-matic, South San Gabriel, Monsters of Folk) i els folkies catalans Anímic. Han treballat durant un període de 10 dies amb l’objectiu d’oferir un concert especial en el marc del Festival popArb d’Arbúcies, i una posterior gira per Espanya.

Filmada en un estil observacional -amb un equip tècnic molt reduït- a la comuna de Collbató a Montserrat, on viuen i composen junts els Anímic, la càmera esdevé un testimoni invisible de l’estreta col·laboració entre els músics d’ambdós costats de l’Atlàntic.

Un músic arribat de Texas irromp, guitarra en mà, a la casa on conviuen els músics del grup folk més imprevisible de Catalunya. L’hoste és Will Johnson, autor amb gairebé 30 anys de trajectòria. I els seus amfitrions, els Anímic, un sextet format per músics que no arriben als 30, que obren les portes de la seva vida i del seu local d’assaig per preparar un concert al festival popArb. No es coneixen. Parlen llengües diferents. L’únic que tenen en comú és la seva música. De moment.

 

Luna di miele, luna di sangue
Amb la Sandra
Published on: 25 febrer 2015
Posted by: Sergi Cameron