2013 | Llargmetratge | Documental | 70′
Dirigit per Ventura Durall
Produït per Nanouk Films en coproducció amb TV3 i amb el suport de l’ICAA i l’ICEC

Veure online

Tres nens malviuen pels carrers d’Addis Abeba. Intenten sobreviure utilitzant la imaginació, cometent robatoris menors i protegint-se els uns als altres. La pel·lícula segueix a en Daniel, en Yohannes i l’Habtom durant tres anys.
L’atzar, la nostàlgia i la necessitat, però els embarquen en un viatge cap al nord d’Etiòpia: Un viatge catàrtic per tal de reunir-se amb les seves famílies després de llargs anys d’absència. Els nens hauràn de fer front a les pors d’aquest passat desdibuixat, coincidint amb el pas de la innocència a la maduresa.

A Addis Abeba, la capital etíop, més de 270.000 nens del carrer viuen sense els seus pares,  pràcticament oblidats per les lleis i la societat.  Daniel, de 9 anys, és un d’aquests nois que arriben del camp a la ciutat. Aquí coneix  a Habtom i Yohannes, tots dos de 12 anys, que viuen en un cotxe abandonat. En  un primer moment, no ho volen acceptar en el seu grup, però després de superar algunes  tensions inicials, finalment es fan amics.

Junts, comparteixen la dura vida del carrer  portant una existència d’adults -encara sent nens-, però com són llestos i enginyosos  aconsegueixen sobreviure a la ciutat a base de petits robatoris.  Un any més tard, quan la nostàlgia, el sentiment de responsabilitat i els problemes  relacionats amb la colla rival del barri arriben a límits difícilment suportables decideixen  tornar als seus pobles d’origen per retrobar-se amb les seves famílies de les que es van escapar  molts anys enrere.
Com còdols que roden arrossegats pel corrent, inicien un viatge  cap al nord del vast i desconegut país, amb autobús, en vaixell, a peu i en autoestop.  En el viatge, els nostres petits herois coneixen a una noia que viatja també per reunir-  amb la família. Junts, comparteixen uns dies d’amistat i complicitat. No obstant això, les  tensions sexuals entre la nena i els dos nens més aviat es manifesten. Ella els  exposa els seus punts de vista sobre el seu estil de vida i els qüestiona els valors als que els  nois s’han anat acostumat gairebé planteárselos. Finalment la situació es torna  insuportable i la nena decideix separar-se dels nois i seguir pel seu compte.  Mentrestant, anem descobrint la personalitat de Daniel i les seves arestes més complexes  i fosques: confessa haver matat la seva madrastra i que aquesta és la veritable raó per la qual  està fugint d’Addis Abeba.

Els tres nois compren costosos regals per les seves famílies i després se separen fixant  data per al retrobament. Daniel va amb Habtom cap al poble natal d’aquest on espera  trobar la seva mare, mentre Yohannes continua pel seu compte per retrobar la seva  pare.  Quan finalment arriben a les seves destinacions, s’adonen que moltes coses han canviat  des que van veure per última vegada a les seves famílies.

 

 

Bugarach
El Perdó
Published on: 26 gener 2015
Posted by: Sergi Cameron